– Vi er innforstått med riving

KAN BLI REVET: Disse bygningene i Strandgata kan måtte vike for å gi plass til fullverdig bussvei med plass til både busser, biler og myke trafikanter. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Daglig leder Aase Marie Larsen i selskapet som eier 
Strandgata 5, 7, 9 og 11 er innforstått med at bygningene her trolig må vike for fullskala bussvei gjennom Strandgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det var forrige mandag et stort flertall i bystyret, minus MdG, Venstre og SV, stemte for å fjerne vernestatusen på bygningene i Strandgata 5, 7, 9 og 11.

Bygningene er i dag vernet, men vedtaket i bystyret åpner for at deler av eller hele bygninger kan rives eller endres for å gi plass til fullverdig bussvei med plass til både buss, biltrafikk og myke trafikanter. I tillegg har huseier fått utarbeidet en tilstandsrapport som sier at bygningene har sett bedre tider.

– Framtidsrettet

Bygningene eies av Sea Truck Eiendom AS hvor Aase Marie Larsen er daglig leder.

I etterkant av forrige ukes vedtak i bystyret forteller hun at de lenge har hatt planer om å utbedre bygningsmassen på de omtalte adressene i Strandgata.

– Vi har hatt samtaler med kommunen over lang tid om bygningene våre. Det har lenge hersket usikkerhet omkring bussveien, og da det ble bestemt at den skulle gå gjennom Strandgata, lurte vi på hva som ville skje, sier Larsen.

Nå som flertallet i bystyret har vedtatt å fjerne vernestatusen, mener Larsen det er et framtidsrettet vedtak.

– Vi har ikke jobbet for å endre vernestatusen. Nå som bystyret har fattet sitt vedtak, som kom som en stor overraskelse, tror jeg en utvidelse av bussveien er framtidsrettet og den beste løsningen, sier Larsen.

Trenger avklaring

Nå ønsker huseier i første omgang å vente for å se hva som skjer framover.

– Vedtaket fra bystyret skal behandles i fylkeskommunen før det er endelig. Jeg tror uansett vi skal få til en god løsning med eiendommen i samarbeid med byplankontoret. Vi må i hvert fall ha en avklaring på tidsperspektivet, for det er en del involverte parter, sier hun.

– Dersom det skulle ende med riving, ønsker dere helst å forbli i Sandnes?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Havneparken-området blir uansett veldig flott i Sandnes, sier Aase.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...