Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Vi gjør helomvending i bomsaken

SNUR: Sandnes Senterparti med gruppeleder Sofie Margrethe Selvikvåg i spissen,gjør helomvending i bomsaken. Hun mener politikerne må ta hensyn til de sterke meningene i folket. Foto: Trond Eirik Olsen

Sandnes Senterparti uttalte i forrige uke til Sandnesposten at de står bak sine vedtak i bomsaken. Nå gjør partiet helomvending og støtter dermed Arbeiderpartiet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2018 kl 17:25

Gruppeleder i Senterpartiet og fylkespolitiker Sofie Margrethe Selvikvåg erkjenner at Sandnes Senterparti gjør helomvending i bomsaken. Avgjørelsen annonseres dagen etter de store protestaksjonene på Sandved og i Stavanger.

Les også: Vi står bak våre tidligere vedtak

– Opinionen er stor og vi politikere er styrt av folket. Folkestemmen i denne saken er tydeligere enn noen jeg tidligere har opplevd. Vi stiller oss derfor bak Stanley Wirak og Arbeiderpartiet. Senterpartiet er beredt på at Sandnes trekker seg ut av Bymiljøpakke Nord-Jæren dersom det ikke blir endringer i prisnivået, sier Selvikvåg

Gruppelederen frykter ikke for at folk skal kalle dette for en populistiske snuoperasjon.

– Vi har gått mange runder internt i partiet. Ingen av oss liker å ta avgjørelser som kan virke populistiske, men i denne saken kan vi ikke la være å snu i frykt for det. Når det er sagt, ønsker ikke Senterpartiet å forkaste avtalen, men vi mener forhandlinger med regjeringen må føre til endringer for folket, sier Selvikvåg.

Usikkerhet rundt mandat

En annen årsak til helomvendingen ligger i den tidligere usikkerheten rundt mandatet til å fatte avgjørelser og påvirke prosessen. Som Sandnesposten først avslørte, hevdet samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) at prisnivå og nedbetalingtid var opp til kommunene på Nord-Jæren å bestemme. Det kom som en overraskelse på mange.

– Da Bymiljøpakken ble foreslått, var det nok flere enn meg som satt med følelsen av at dette var det eneste alternativet. Hadde jeg visst annerledes den gang, ville jeg nok kjempet på en annen måte. Gandsfjord bru er ett eksempel på noe som jeg svært gjerne skulle hatt inn i avtalen. Regelverket, innholdet og avtalen er infløkt, samtidig som den inneholder mange momenter. Det er bare å beklage at vi snur seint i denne saken, men vi snur, og har stor tro på fremtidige forhandlinger, sier hun.

Kaller dagens modell avleggs

Sofie Margrethe Selvikvåg påpeker at det for folk i Sandnes kommune har vært spesielt vanskelig å svelge de nye bomringene. Hun tror som mange andre at det har med bosettingen å gjøre.

– Folk bor spredt i vår kommune. Bymiljøpakken tar i bruk samme betalingsmetode i alle fire kommunene. For våre innbyggere slår det mer uheldig ut sammenlignet med for eksempel Stavanger, sier hun.

Les også: Bølgen av motstand lar seg ikke stoppe

Sofie Margrethe Selvikvåg mener bompenger ikke er den riktige betalingsmåten. I det minste ikke dagens system, som rammer skeivt og i så måte tilfeldig.

– Bompenger etter dagens modell er avleggs. Det finnes muligheter for tekniske løsninger som differensierer på en mer rettferdig måte. Dette må utredes og jobbes for. Med dagens modell utvikler samfunnet seg til å dele inn folket i et A-lag og et B-lag. Alt avhengig av om man bor utenfor eller innenfor bomringen. Det ønsker vi ikke, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...