– Vi leverer godt uten eiendomsskatt

GODT BUDSJETT: Gruppeleder Thore Andreas Haaland i Frp, understreker at det er uaktuelt med eiendomsskatt i kommunen, men åpner likevel opp for muligheter til å ha dette på verk og bruk i Forsand i Nye Sandnes kommune. Foto: Trond Eirik Olsen

Et budsjett absolutt til å leve med, sier gruppeleder Thore Andres Haaland i Frp. Han utelukker ikke at partiet kan være villig til å se på muligheten for eiendomsskatt på kraftverk og kraftnett i Forsand i Nye Sandnes kommune.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 11:49

BUDSJETT: – Budsjettet viser at rådmannen har lyttet godt til de politiske signalene. Dette er et budsjett vi absolutt kan leve med, sier gruppeleder Thore Andreas Haaland i Frp.

Haaland skryter av de store linjene i budsjettforslaget.

– Vi er inne i en god satsing innenfor felt som eldreomsorg og ikke minst boligsosial handlingsplan. Jeg er glad for at dette blir ivaretatt godt i budsjettforslaget fra rådmannen. Samtidig er det flott å se at oppvekst og skole får gode rammer, sier han.

På tross av signalene fra rådmannen er Haaland klokkeklar på at eiendomskatt er uaktuelt for Frp.

– Det er ikke første gang vi hører varsler at det blir umulig å drive kommunen uten eiendomsskatt, men likevel klarer vi det godt hvert år. Eiendomskatt er ikke noe tema i dag, sier han og fortsetter:

– Det er opp til det nye kommunestyret i Nye Sandnes å avgjøre om hvorvidt og hvordan eiendomskatt eventuelt skal innføres.

Ettersom Forsand har eiendomskatt på verk og bruk er Haaland likevel ikke fremmed for å gå i en dialog når linjene for den nye storkommunen skal trekkes.

– Eiendomskatt på bolig og næring er utelukket for oss, men jeg utelukker ikke at vi kan komme til å åpne opp for eiendomsskatt på kraftverk og kraftnett i Forsand i Nye Sandnes kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...