– Vi må stikke fingeren i jorda

MÅ SVARE FOR SEG: Styreleder i Sandnes Ulf, Terje Hopen (t.h.), har ingen planer om å gjøre endringer i trenerteamet foran neste sesong. Dermed sitter Bengt Sæternes (midten) og Bojan Zajic (t.v.) trygt som henholdsvis trener- og assistenttrener. Foto: Rune Eikeland

Styreleder i Sandnes Ulf, Terje Hopen, er ikke fornøyd med årets sesong. Samtidig er han klar på én ting: Det er ingen krisestemning i klubben.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2018 kl 10:33

– Alle må se seg i speilet, sier styreleder i Sandnes Ulf Terje Hopen.

– Etter siste seriekamp vil vi samle alle som er involvert i sport i klubben, og gå nøye gjennom det som har skjedd. Vi må komme til bunns i hvorfor vi har havnet i denne situasjonen, sier Hopen, og viser til den skuffende sesongen for A-laget som havner en plass mellom sjuende- og ellevteplass. Altså midt på tabellen et sted, og ikke blant de fire beste. Eller seks beste, som målsetningen ble justert til etter alle skadeproblemene inntraff.

– Ingen krise

De som jobber med sport i Sandnes Ulf er sportslig og daglig leder Tom Rune Espedal, hovedtrener Bengt Sæternes, assistenttrener Bojan Zajic, keepertrener Roger Eskeland og utviklingssjef Tomi Markovski. I sportslig utvalg sitter også Kjell Petter Schou Andreassen og styreleder Hopen. Arturo Cleveland fra utviklingsavdelingen vil også delta på møtet.

Les også: Supporterlederen har fortsatt tillit til Sæternes

– Vi må se på måten laget spiller. Inngangen til kamp. Andre kampforberedelser. Trening. Vi må gå nøye gjennom alt, der alle ser seg selv i speilet. Ikke bare trenerne. Tom Rune (Espedal), Lars (Marvik, fysioterapeut journ. anm.). Alle i styret. Alle som er involvert rundt A-laget, sier Hopen.

Han er samtidig klar på at ingen hoder vil rulle. De som krever Bengt Sæternes’ hode på et fat vil ikke få ønsket oppfylt.

– Det er viktig å understreke at dette ikke er noen krise. Vi har høye forventninger til oss selv, og det skal vi fortsette med, men vi må også stikke fingeren i jorda. Dette har ikke vært tidenes verste sesong og det er ingen grunn til å grave seg ned. Men det er viktig at vi gjør en grundig jobb og finner ut hvorfor vi har underprestert, sier styrelederen og legger til:

– Det er de tre lagene med klart størst budsjetter som ligger på de tre øverste plassene i Obosligaen. Sånn er det i fotball, økonomien henger ofte sammen med tabellplasseringen. I nyere tid er det vel bare vi og Ranheim som trekker ned snittet for antall millioner det koster å rykke opp. Og så lenge jeg er styreleder i denne klubben, så kommer vi ikke til å satse over evne. Vi trenger troverdighet og mer penger på bok når vi skal inn i nytt stadion, og det blir strammere rammer neste sesong. Per nå er vi et middels førstedivisjonslag. Det må vi bare erkjenne.

Sparker ikke Sæternes

Det viktigste for Sandnes Ulf er å beholde status som Obosliga-klubb, ikke å rykke opp til Eliteserien. Neste sesong blir budsjettet kuttet fra rundt 25 millioner kroner til 23,5 millioner kroner.

– Dere ender et sted mellom sjuende- og ellevteplass. Er det noen forskjell på hvilken plassering det blir når sesongen skal evalueres?

– Det betyr ikke så mye. For meg handler det om at målsetningen ikke ble nådd. Det er små marginer som skiller i Obosligaen. I fjor var vi to seiere fra å rykke opp. I år, med Kent Håvard Eriksen på laget hele sesongen, så hadde vi kanskje vært der oppe med Sogndal. Små ting utgjør store forskjeller, og når man mangler toppscoreren hele sesongen, så blir det vanskelig. Økonomisk har det heller ikke veldig mye å si hvilken plass vi havner på, sier Hopen.

– Blir stillingen til trener Bengt Sæternes vurdert etter sesongen?

– Nei, overhodet ikke.

– Hvorfor ikke?

– Hvis folk forventet at vi skulle rykke opp, så forstår jeg at spørsmålet blir stilt. Men Bengt er under kontrakt og vi tenker langsiktig. Samtidig så tror jeg Bengt kjenner litt på det, at han har noe å bevise. Det kan være en fin inngang inn mot neste sesong, tror Hopen.

– Hva gir deg tro på en bedre 2019-sesong?

– Først må vi sørge for at det ikke blir så mange utskiftninger i spillerstallen til neste sesong, og da vil vi også ha et mer samspilt lag. Så får vi Kent Håvard Eriksen tilbake og sammen med Sanel Kapidzic tror jeg vi vil ha et av de beste spissparene i Obosligaen. Så kommer Egil Selvik tilbake, som mange mener har vært Obosligaens beste keeper. Jeg blir overrasket om ikke han står for oss neste sesong. Ungguttene, Kryger, Erlien og andre vil være ett år eldre. Forsvaret mer samspilt. Jeg tror vi har et godt fundament å bygge videre på, sier Hopen.

Identitet

Da Bengt Sæternes tok over, ville han endre klubbens filosofi fra «jobba, jobba, jobba» til «jobba, spela, jobba, spela». Altså bli et lag som stolte mer på egne ferdigheter.

Det har han ikke lykkes med.

– Har Sandnes Ulf mistet litt av identiteten sin de siste årene?

– Vi har nok beveget oss litt vekk fra det som gjorde at vi fikk tre år i Tippeligaen. Det er sånne ting vi må diskutere, erkjenner Hopen.

– Men det er hele klubben sitt ansvar. Ikke bare treneren. Har vi vært tydelige nok som klubb? Vi har en viktig jobb foran oss nå etter Levanger-kampen, sier styrelederen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...