Nei til kirke på Iglemyr: – Vi sitter igjen med svarteper

FORTSATT HÅP: Kirkeverge Andreas E. Eidsaa jr. mener det fortsatt er håp for Høyland menighet om å få bygge kirke på Iglemyr, selv om bystyret mandag vedtok å ta kirkedelen ut av reguleringsplanen. Foto: Andreas Kydland

Mandag sa bystyret nei til planene om ny kirke på Riaren. Kirkeverge Andreas E. Eidsaa jr. er overrasket, men mener at siste tog fremdeles ikke har gått.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2017 kl 19:03

KIRKE: – At fylkesmannen kom med innsigelser på planene etter at kommuneplanen var vedtatt kom lyn fra klar himmel, sier kirkeverge Andreas E. Eidsaa jr.

Lenge har planen vært at Høyland menighet skal bygge ny kirke like ved den nye svømmehallen som skal stå klar på Iglemyr i 2019.

Men så kom fylkesmannen på banen og fremmet innsigelse mot planene.

Ble tatt ut

– Arealet som utgår er ikke gitt en god erstatning og planen oppfyller ikke kravene i rikspolitiske retningslinjer punkt 5d for barn og planlegging, heter det i innsigelsen fra fylkesmannen.

Dermed havnet saken tilbake på sandnespolitikernes bord. Og i bystyret mandag denne uken, ble det vedtatt at kirkedelen tas ut av reguleringsplanen i den videre planleggingen. Svømmehallen skal fortsatt stå klar i 2019, som planlagt.

– Fortsatt håp

Dagen derpå uttaler kirkeverge Eidsaa jr. at siste tog likevel ikke har gått med tanke på ny kirke på Austrått. I bystyrevedtaket heter det også at rådmannen bes komme opp med en løsning for ny kirke på Austrått i løpet av første halvår.

– Akkurat nå sitter vi igjen med svarteper på Iglemyr. Vi hadde arvet en del av dette området og avtalen var at vi skulle få en regulert tomt. Ny kirke skulle bygges like ved svømmehallen, noe bystyret den gangen var enstemmig enige i. Derfor ble vi overrasket da fylkesmannen kom på banen med innsigelse etter at kommuneplanen var vedtatt, sier Eidsaa jr.

– Hva betyr det for mulighetene for ny kirke?

– Nå skal vi jobbe tett med kommunen i håp om å finne en løsning. Statens Vegvesen har tidligere hatt et område på 50 meter ut fra riksvei 13, som går forbi, båndlagt grunnet mulig framtidig utvidelse. Denne grensen er nå redusert til 40 meter, noe som gjør det mer realistisk å få kirke tilbake i planene når ny kommuneplan skal utformes, mener han.

Sandnesposten har forsøkt å få en kommentar til saken fra noen av de som står bak Facebook-gruppen Bevar Riaren for framtiden, men uten hell.

Men i forkant av mandagen bystyremøte ble det skrevet følgende om fylkesmannens innsigelse som bystyret behandlet mandag.

– Fylkesmannen deler vårt syn og har levert innsigelser mot plassering av kirketomt på Riaren. Med andre ord vil dette gi oss mer tid til å få fram hvor viktig lille Riaren er som grøntområde og lekeareal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...