Vi trenger et motorsportanlegg på Sør-Vestlandet

LANGT Å REISE: «For motorsportidretter som for eksempel gokart, trial, motocross og enduro, er det langt mellom banene. Utøverne må ofte reise langt for å få muligheten til å drive med idretten sin,» skriver blant andre trialutøver Sondre Haga i dette innlegget.

«Et skikkelig motorsportanlegg i denne delen av landet har vært etterlengtet i årevis», skriver Asle Rugland Skjørestad, Roy Edland, Mathea Selebø, Mette Fidje og Sondre Haga i dette debattinnlegget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2018 kl 21:05

DEBATT: Et skikkelig motorsportanlegg i denne delen av landet har vært etterlengtet i årevis.

I dag finnes det bare tre motorsportsenter med asfaltert racingbane i Norge; Vålerbanen i Hedmark, Rudskogen i Østfold og Arctic Circle Raceway i Nordland.

Det betyr at utøvere fra Sør- og Vestlandet, som kjører på asfalterte racingbaner, må reise i timevis for å få muligheten til å trene eller kjøre løp.

For andre motorsportidretter, som for eksempel gokart, trial, motocross og enduro, er det også langt mellom banene. Utøverne må ofte reise langt for å få muligheten til å drive med idretten sin.

KNA Raceway, som er under etablering i Sokndal, vil utgjøre en enorm forskjell for oss. Anlegget vil gi den sørvestlige delen av Norge et stort sportslig løft, og kommer til å ta motorsportene til nye høyder.

Det finnes mange unge, lovende talenter i regionen som trenger bedre treningsfasiliteter. KNA Raceway vil gi disse, og alle andre som trives med motorsport, en mulighet til å utvikle seg og fortsette med idretten sin.

Å ha en bane vi kan kalle «hjemmebane» vil også bety mye for oss. Foruten at treningsmulighetene blir bedret betraktelig, vil nærheten til anlegget gjøre det lettere for venner og familie å involvere seg i idretten vår.

Nærheten til anlegget vil også gjøre ulike former for motorsport mer tilgjengelig for barn og unge som vil teste det ut. Fotball og håndball passer ikke for alle, men alle fortjener et fritidstilbud.

Å samle mange ulike typer motorsporter på et anlegg som KNA Raceway vil også føre mye annet positivt med seg. Når ulike bil- og motorsykkelidretter samles på ett sted, blir det en perfekt arena for å se på hverandre og lære av hverandre. Dette vil styrke det sosiale miljøet rundt idrettene og fremme samhold.

Vi trenger KNA Raceway i Sokndal. Vi håper at politikere og andre vil fortsette å støtte opp om prosjektet.

Med vennlig hilsen

Asle Rugland Skjørestad (Formula Basic-utøver, Klepp)
Roy Edland (Asfaltracing-utøver, Orstad)
Mathea Selebø (Motocross-utøver, Sokndal)
Mette Fidje (Enduro-utøver, Kristiansand)
Sondre Haga (Trial-utøver, Sandnes)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...