Vil avvikle ordførerens julegave til bystyret

VIL OMDISPONERE: Høyres Leiv Rune Mjølsnes foreslo å avvikle ordningen hvor bystyrets 49 medlemmer får en julegave fra ordfører i desembermøtet. Mjølsnes foreslo å heller bruke midlene til en veldedig/ideell organisasjon Foto: Trond Eirik Olsen

Høyres Leiv Rune Mjølsnes vil avvikle bystyrets julegavetradisjon. – Erstatt ordningen med et årlig bidrag til en veldedig/ideell organisasjon, mener han.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2017 kl 19:29

I mange år har det vært tradisjon at ordfører gir en oppmerksomhet til bystyrets faste medlemmer under desembermøtet. Tradisjon tro avholdes bystyremøtet på dagtid (ellers i året fra klokken 17) før bystyremedlemmene samles til julemiddag.

Mandag tok Høyres Leiv Rune Mjølsnes til orde for å avvikle julegaveordningen og foreslår å heller gi et årlig bidrag til en veldedig/ideell organisasjon. Saken ble tatt opp under eventuelt-saker helt på tampen av bystyremøtet.

– Forskjellene blir veldig tydelige i julen. Jeg tenker vi som sitter her i bystyret og de aller fleste som er heldig stilt har følgende spørsmål: «Hva gir vi i julegave til de som har alt?». Svaret er enkelt. Vi trenger ikke mer. Vi trenger ikke mer ting, fat og vaser. Ikke at jeg ikke setter pris på gaver, for gaver er omtanke, og det setter jeg stor pris på, sier Mjølsnes.

15.000

Ordfører Stanley Wirak (Ap) forklarte at han ikke ville stille seg i veien dersom bystyret ønsket å omdisponere midlene som brukes til en årlig oppmerksomhet.

– Cirka 15.000 kroner går med på dette, og det er en del av mitt budsjett. Jeg synes det er hyggelig å gi en liten oppmerksomhet på cirka 300 kroner til de som sitter her til langt på kveld under bystyremøtene. Vi kan også kutte ut julemiddagen. Da hadde vi trolig spart mer enn 15.000 kroner, sier Wirak som minnet om at Sandnes kommune allerede gir mye i tilskudd til både frivillige lag or organisasjoner.

– Vi tildeler flere millioner i tilskudd, vi har frivillighetsmillionen som fordeles mellom frivillige lag og organisasjoner. Hvis bystyret vil legge på 15.000 kroner på for eksempel frivillighetsmillionen, så skal ikke jeg stå i veien, sier Wirak.

– Kjedelig sak

Deretter tok varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) ordet.

– Det ligger i Sandnes-ånden å stille opp for de som trenger det. Jeg vil likevel minne om at vi i dag er nøkterne på alt vi foretar oss. Vi er nøkterne på julemiddagen og er blant de mer nøkterne kommunene når det kommer til studieturer. Men når vi kryper ned på et nivå hvor bystyret skal gripe inn i ordførerens gest til bystyret, da må vi gå en runde med oss selv.

– Budsjettet til sandnesordføreren er ikke noe som flyter over av midler. Så jeg synes denne saken var litt kjedelig. Vi legger oss på et veldig kjedelig nivå om vi vedtar dette. Jeg vil anbefale bystyret at vi i hvert fall ikke stemmer dette gjennom i dag i hvert fall. Det ville vært ganske skremmende. Men nå kommer snart økonomiplanen. Da står vi fritt til å redusere ordførerens budsjett. Vi kan gå så i detalj at vi tar 15.000 som ordføreren var inne på, så kan vi plusse på frivillighetsmillionen, sier Borgli.

– Få har begge deler

Han fikk raskt svar fra Høyres Thor Magne Seland som understreket at forslaget var ment som en ren bevisstgjøring.

– Vi har forhørt oss med hvordan andre gjør det i andre kommuner. Det er veldig få som har begge deler med både julegave og julemiddag for bystyrerepresentantene, selv om jeg synes det er veldig kjekt at ordføreren inviterer oss til en avslutning før jul, sier Seland.

– Og det er ingen kritikk mot praksisen som har vært. Vi tar det opp som en bevisstgjøring på hva vi gjør og spør om det kan være på tide å gjøre en vurdering på om det er slik vi skal fortsette å ha det, legger han til.

Ordfører Wirak opplyste til slutt at han vil ta en vurdering på hvorvidt hele julepresangen skal avlyses eller ikke,

– Jeg vil og ta en vurdering på om vi avlyser andre ting hvor vi kan spare. Ellers er det selvsagt fritt for alle partiet å fremme forslag i økonomiplanen, sier Wirak.

Selve debatten kan du se her (Hopp til cirka 4.01.20 ut i sendingen)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...