Vil begrave E39 i kulvert

– LEGG I KULVERT: Bogafjell bydelsutvalg lanserer forslag om å legge E39 i kulvert når utvidelsen fra to til fire felt realiseres. – Det vil knytte bydelen sammen, mener utvalgsleder Guttorm Stangeland. Foto: Andreas Kydland

Når E39 forbi Håbafjell og Bogafjell utvides fra to til fire felt, mener bydelsutvalgsleder Guttorm Stangeland tiden er overmoden for å legge trafikkåren i kulvert.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Delen av E39 som går forbi Bogafjell og Håbafjell kommer til å spise mye arealer når to felt blir til fire. Bydelen splittes på mange måter i to, sier Guttorm Stangeland (H) som er leder av Bogafjell bydelsutvalg.

Derfor mener han Sandnes har en gyllen mulighet til å knytte bydelen sammen med et sammenhengende grøntdrag ved å legge E39 gjennom bydelen i kulvert.

– E39 Hove-Ålgård skal med tiden utvides fra to til fire felt. Når detaljreguleringen starter er bydelsutvalgets forslag å knytte Bogafjell og Håbafjell sammen med et sammenhengende grøntdrag. Det innebærer at delen av E39 som går forbi Bogafjell ved dagens brokryssing legges i kulvert, slik at bydelen «forenes» igjen. Det vil gi grønne arealer på bakkeplan, mens trafikken går sin gang under bakken, sier bydelsutvalgslederen.

– Trygg skolevei

Dersom forslaget realiseres, mener Stangeland trafikken gjennom bydelen vil by på langt mindre støy enn i dag.

– Men viktigst av alt er trygge skoleveier. Dagens brokryssing for myke trafikanter fra Håbafjell til Bogafjell forsvinner når E39 utvides. Bydelsutvalget mener kulvert over E39 i aller høyeste grad bidrar til tryggere skolevei.

– I tillegg vil vi få et fint sammenhengende grøntområde fra Melsheia, via Brattebø og over til Bogafjell, mener Stangeland.

– Bedre trafikkflyt

E39 Ålgård-Hove skal etter planen utvides fra to til fire felt.

I dag preges trafikkbildet mellom Sandnes og Ålgård av mye kø. Med fire felt på E39 er håpet å få langt bedre trafikkflyt.

– Men dersom kulvert forbi Bogafjell og Håbafjell blir en realitet, må det bli opp til de som har peiling på det å avgjøre hvordan det gjennomføres. Vi har i hvert fall lansert ideen, og håper den blir tatt med i detaljreguleringsarbeidet, sier Stangeland.

TRAFIKK: Dagens E39 skal gå fra to til fire felt fra Hove til Ålgård. Foto: Andreas Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...