Vil du seile med ett av disse skipene?

Seks sandnesungdommer kan søke om å bli sponset med nesten hele beløpet det koster å delta på én av etappene under årets Tall Ships Race. Statsraad Lehmkuhl og fullriggeren Sørlandet er skipene de kan få seile med.

I sommer kan seks sandnesungdommer seile én av Tall Ships Race-etappene på kommunens regning.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 21:28

Snart kommer velkjente Tall Ships Race igjen til regionen.

Men i år kan seks ungdommer fra Sandnes få ta del i den åpne etappen fra Turku i Finland til Klaipeda i Litauen nesten helt gratis.

– For at det ikke skal bli for dyrt har vi (Sandnes Havn) og Sandnes kommune bestemt oss for å sponse seks ungdommer fra Sandnes som vil få anledning til å delta på denne turen ekstra rimelig. De heldige skal få seile om bord på Sørlandet eller Statsraad Lehmkuhl. Egenandelen blir på 2500 kroner som dekker reise til og fra havnene samt kost og losji ombord på skipene, forteller havnesjef Thor Thingbø.

Tall Ships Race er et ungdomsarrangement med hovedformål å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes i vennskapelig seilas på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn.

Det gir ungdommene innsikt i livet på sjøen og anledning til å knytte kontakter med medseilere fra mange land. Som tidligere er det ventet store arrangementer på land i tilknytning til skipsanløpene.

Årets seilas går fra 23. til 28. juli med fem til seks dager på sjøen. Hjemreise blir 31. juli. Påmelding skjer elektronisk via Tall Ships Race sin hjemmeside. Dristen for å melde seg på årets seilas er mandag 15. mai.

– Det vil bli loddtrekning blant de som er i målgruppen, opplyser Thingbø.

Som nevnt er årets åpne etappe fra Turku i Finland til Klaipeda i Litauen.

– Dette er byer som bedrifter her i regionen og derved Sandnes Havn har hatt handel med i mange tiår. Det er faste ruter med Baltic line fra Turku til Sandnes og jevnlige anløp med gods fra Klaipeda. Det er i hovedsak stål og gjødning som kommer til Rogaland gjennom Sandnes Havn fra Østersjøen, opplyser havnesjef Thingbø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...