Vil gi bort seks meter høyt riksvåpen

SEKS METER: Malk Sultan Al-Jabiri har brukt flere måneder på en helt spesiell gave til Norge. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Som en takk til Norge, har Malk Sultan Al-Jabiri laget et helt spesielt kunstverk. Nå søker kunstverket ny eier.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I fjor sommer fortalte Sandnesposten historien om Malk Sultan Al-Jabiri som kom til Norge som flyktning fra Jemen etter det brøt ut borgerkrig.

Som en takk til Norge, som tok i mot han og familien som flyktet fra borgerkrigen i hjemlandet Jemen, startet han i fjor på et helt spesielt prosjekt.

Han skulle lage et seks meter høyt riksvåpen i gave til Norge.

Skal gis vekk

Nylig ble gaven, som kunstneren selv tror veier et sted rundt 800 kilo, ferdigstilt.

Foreløpig står riksvåpenet trygt plassert hos Sandnes Havn på Somaneset. Men her skal det ikke stå for all framtid.

– Riksvåpenet skal gis vekk, forteller Al-Jabiri, som selv har sveiset del for del.

Men hva som blir riksvåpenets nye hjem, er foreløpig usikkert.

– Det blir spennende å se hvor det ender, sier Al-Jabiri, som virker å være godt fornøyd med gaven han ønsker å gi tilbake til landet som tok i mot både ham og familien da borgerkrigen i hjemlandet brøt ut.

Mersmak

Det seks meter høye riksvåpenet har allerede vakt oppsikt. Mange har fått med seg prosjektet til Al-Jabiri, og på nettet er diskusjonene om hvor riksvåpenet kan stå godt i gang.

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) har selv sett riksvåpenet på nært hold. Han har ikke svaret på hvor riksvåpenet skal stå framover, men har allerede forhørt seg litt rundt.

– Vi har noen tanker, men det er ikke bare bare med slike saker. Men vi finner nok en løsning, sier varaordføreren optimistisk.

Kunstneren selv har uansett fått mersmak og utelukker ikke at han kommer til å gjøre noe lignende om igjen, dersom det er interesse for arbeidet hans.

LØFTES MED KRAN: Al-Jabiri anslår at riksvåpenet veier et sted rundt 800 kilo. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...