Vil ha en åpnere bydel

PÅDRIVERNE: Per-Einar Sæbbe (t.v), Christian Asserson og Solveig Fridheim Torp har tatt initiativ for en åpnere bydel. Foto: Aslak Ravndal

Foreldre på Austrått vil ha et 
åpnere samfunn med bedre dialog mellom beboerne.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

AUSTRÅTT: En pådrivergruppe i bydelen, med Per-Einar Sæbbe, Christian Asserson og Solveig Fridheim Torp i spissen, har tatt initiativ for å få mer dialog rundt barn og unges oppvekstvilkår.

– Vi synes rett og slett at det skjer for lite på Austrått. Derfor har vi prøvd å samle representanter fra forskjellige aktører i bydelen for å finne ut hva vi kan gjøre for at det skal bli bedre å vokse opp her, sier Per-Einar Sæbbe til Sandnesposten.

Innbyggernes travle hverdag legger også hindringer på god dialog og kommunikasjon mellom beboerne i bydelen, synes pådriverne. De ønsker seg en bydel der folk virkelig bryr seg om hverandre.

– Vi må bli bedre kjent med hverandre, være tydelige og trygge voksne, og samarbeide tettere på tvers av skole, idrettslag og andre, sier Christian Asserson.

Aktører møtes

Det har allerede blitt arrangert to møter hvor det har vært 15-16 representanter fra blant annet skoler, idrettslag, politi og kommunen til stede. Her har de ulike aktørene blitt bedre kjent med hverandre og forklart hva de mener bør gjøres for både unge og voksne på Austrått.

– Inntrykket vi sitter igjen med er at alle synes dette er verdt tidsbruken. Derfor tenker vi å fortsette med slike møter noen ganger i året framover, sier Per-Einar Sæbbe og fortsetter;

– Erfaringsdeling og utarbeidelse av en strategi for hva vi tenker behovene er for barna, ungdommene, foreldrene deres og besteforeldrene er viktig. Vi vil nå jobbe for en bydel med mer åpenhet og mer sosiale treffpunkt for innbyggerne

– Henger dette initiativet sammen med uheldige ungdomsepisoder i bydelen den siste tiden?

– Nei, dette initiativet ble dratt i gang for snart to år siden. Budskapet vårt er et åpnere samfunn hvor folk bryr seg om hverandre og hvor det finnes aktiviteter for alle, svarer Sæbbe, og legger til at det jobbes med å dra i gang et nytt ungdomstilbud i bydelen.

Solveig Fridheim Torp, som selv har barn i bydelen, synes det bør tilrettelegges bedre for ungdommen.

– Det finnes mange tilbud i regi av idrettslaget, korpset, koret og menighet, men vi må innse at folk er forskjellige, og noen trenger tilbud utenom dette, sier Fridheim Torp.

Ravneordning

Pådriverne tror også synlige foreldre i gatene kan være forebyggende og inkluderende for bydelen.

– Vi ønsker å dra i gang en dag– og kveldsravngruppe som kan være synlige og til stede på Austrått. Dette bør organiseres gjennom FAU på de tre skolene, men jeg har allerede påtatt meg oppgaven med å forsøke å få dette på plass. Jeg har kontaktet alle FAU-lederne og ravnetjenesten hos Vesta, sier Sæbbe.

– For noen kan det oppfattes som helt ubrukelig at tre voksne mennesker trasker rundt med refleksvester i gatene, slik ser ikke vi på det, sier Asserson.

De tre pådriverne håper at deres initiativ kan føre til at flere stopper opp, slår av en prat og blir bedre kjent med de som bor i, og utgjør, bydelen Austrått.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...