Vil ha isflate før nok et badeanlegg

ISHOCKEY: Stanley Wirak ønsker heller isflater før et interkommunalt svømmeanlegg med 50 metersbasseng. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak reagerer både på Sandnespostens lederartikkel og utsagn fra Venstre-politiker Per A. Thorbjørnsen i Stavanger, som begge indikerer tilsynelatende motvilje fra Sandnes kommune til å diskutere interkommunale løsninger for felles badeanlegg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det er ingen overdrivelse å si at jeg er skuffet over at Sandnes sier nei til å bidra med midler til å få realisert et folkebad med 50-metersbasseng som hele regionen nå formelig skriker etter. Sandnes har tidligere bidratt sterkt og vært en pådriver for andre interkommunale anlegg. Jeg kan med min beste vilje ikke se hvorfor Sandnes nå setter foten ned og ikke vil bidra til et lenge etterlengtet anlegg som vil komme både innbyggere og idrettsutøvere i Sandnes til gode, sier Thorbjørnsen fra Stavanger kommune.

Økonomiske årsaker

Også Sandnesposten stilte i sin lederartikkel torsdag spørsmål til hvorfor Sandnes i denne sammenhengen virker uinteresserte i en dialog.

– Iglemyr-anlegget vil ikke fjerne behovet for flere svømmeanlegg. Skal regionen få et anlegg av skikkelig kvalitet og størrelse, mener vi kommunen må finne tilbake til fellesskapsfølelsen som realiserte Sandneshallen, Sørmarka Arena og Randaberg Arena. Et godt samarbeid skapes først og fremst gjennom god dialog. Et møte kan være en start, skrev ansvarlig redaktør Frode M. Gjerald.

Stanley Wirak sier at nei til et foreløpig samarbeid om interkommunalt svømmeanlegg først og handler om kommunens økonomi.

Han er kjapt frempå med å presisere at kommunen etter det han mener har tatt et gigantisk løft for idretten.

– Sandnes kommune har vært med på å bygge mer de siste ti årene sammenlignet med det som har vært bygget de siste hundre årene. Sandneshallen, Sørmarka Arena, Randaberg Arena og nå står vi i startgropen av å skulle bygge en felles sykkelvelodrom i Sola kommune. At vi sier nei til svømmeanlegg nå har ingenting med vond vilje å gjøre, sier Stanley Wirak til Sandnesposten.

Vil heller etablere isflate

Ordføreren ønsker istedenfor nå å bruke midler i egen by, noe han håper at de andre kommunene vil forstå.

Wirak påpeker også at Sola kommune har takket nei i felles svømmeanlegg.

– Jeg er av den oppfatning at Sandnes trenger isflate før vi trenger flere svømmeanlegg. Dersom vi skal legge til rette for ishockey og andre idretter på is, så er dagens situasjon ikke ideell, sier Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...