Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vil ha Sandnes med i Frilager-ordning

FRILAGER: Heidi Bjerga (SV) spør mandag om ordføreren vil ta initiativ til at også Sandnes skal bidra til driften av Frilageret. Foto: Frode Olsen

Stavanger, Randaberg, Time og Klepp er sammen med fylkeskommunen med i Frilager-ordningen. Nå vil SVs Heidi Bjerga at også Sandnes skal delta.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2019 kl 21:05

FORMANNSKAPET: – SV mener Sandnes må gjøre alt vi kan for å utjevne de økonomiske forskjellene i samfunnet, for de rammer mange barn. Her kan kommunen bidra til at alle får tilgang på turutstyr, og dermed kan alle delta på alle aktiviterer som skolen og barnehagen skal arrangere. Det er et bredt spekter av utstyr i Frilageret, fra tursko, skisko, ski, soveposer og mye mer. Skolen kan for eksempel låne telt, og de trenger ikke dra til fjells for å bruke det. Zulu i Vagleskogen er et godt alternativ. Det viktigste er samholdet det bygger, sier Heidi Bjerga (SV).

Til mandagens formannskapsmøte har Bjerga derfor sendt inn et spørsmål til ordfører Stanley Wirak (Ap). I spørsmålet skriver Bjerga:

«I Rogalands Avis 28. desember 2018 kunne vi lese om Frilager. Frilager tilbyr skoler og barnehager tilgang på turutstyr levert på skolen eller barnehagen. Det er en fantastisk ordning som vi i SV mener våre skoler og barnehager også må få anledning til å benytte seg av.»

Bjerga mener Frilager-ordningen er et godt virkemiddel for å få alle med på turer og friluftsopplevelser, også de som ikke har nødvendig utstyr hjemme:

«Nå kan lærer bestille klassesett levert på skolen, og alle får utstyr til skituren eller fjellturen. Det visker ut økonomiske forskjeller mellom barna i barnehagen og skolen, og bidrar til felles opplevelser som styrker samholdet», skriver Bjerga videre.

Alle kan leie utstyr gjennom Frilager, men skoler og barnehager får gratis utstyr dersom kommunen bidrar til driften av lageret. Bjerga avslutter sitt spørsmål:

«Nå er kommunene Stavanger, Randaberg, Time og Klepp med i ordningen sammen med fylkeskommunen. Vil ordfører ta initiativ til at også Sandnes kan bidra til driften av Frilageret?»

Formannskapsmøtet er mandag klokken 13.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...