Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vil ikke i regjering med Frp

VENSTRE-TOPPER: Kjell Haavard Thrane Høie er helt klar på at han ikke ønsker å se sitt eget parti regjere sammen med Frp. Tove Frantzen fester lit til at Venstres forhandlere finner de beste løsningene. Foto: Trond Eirik Olsen

Kjell Haavard Thrane Høie i Sandnes Venstre vil ikke ha partiet sitt inn i en blåblå regjering.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hvordan den nye regjeringen blir seende ut er fortsatt ikke avklart. Bystyrerepresentant for Sandnes Venstre, Kjell Haavard Thrane Høie, er klar på hva han mener om et mulig regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

– For meg er det uaktuelt å samarbeide nasjonalt med et parti som i prinsipp, verdenssyn og menneskesyn står så langt fra oss, sier han til Sandnesposten.

Han er krystallklar på hvilket utfall han ønsker seg i de pågående samtalene.

– For meg er det ingenting som kan rettferdiggjøre at Venstre går inn i regjering med Frp, sier Thrane Høie.

Stoler på sine partikolleger

Gruppeleder for Sandnes Venstre, Tove Frantzen, ser litt annerledes på et mulig samarbeid med Høyre og Fremskrittspartiet. Hun har tro på at partikollegene nasjonalt finner fram til en god løsning for den neste stortingsperioden.

– Jeg har tillit til de som for øyeblikket sitter og forhandler på vegne av Venstre. Jeg regner med at samtalene som pågår er både grundige og innfløkte, sier Frantzen.

Likevel synes hun det er synd at Venstre ofte blir assosiert med politikk de ikke er enige i.

– I de fire siste årene har vi fått gjennom mye av vår politikk gjennom samarbeidsavtalen med regjeringen. Likevel har vi enkelte ganger blitt assosiert med politikk som vi ikke har vært enig i eller deltatt i samtaler om, sier hun.

Uavklart

Det er fortsatt høyst uavklart hvordan den nye regjeringskonstellasjonen blir seende ut. Dagbladet kunne for noen dager siden melde at flertallet i Venstres nye stortings­gruppe åpner for regjering med Frp og Høyre. Venstre-leder Trine Skei Grande har imidlertid flere ganger sagt at det er usannsynlig at de går inn i regjering med Frp. Alternativet med en regjering bestående av Høyre og sentrum er nok heller ikke veldig aktuelt, selv om mange har uttalt et slikt ønske.

– Jeg tror en blågrønn regjering ville blitt mer populær. Men når KrF valgte å forlate forhandlingene, blir min plan vanskelig å gjennomføre. Nå må Venstre se om vi kan få gjennomslag. Hvis vi skal i regjering må vi få store, tunge gjennomslag, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.

Turøy (KrF) støtter sin partileder

Heller ikke i Sandnes KrF er det stor begeistring for å dele regjeringsmakt med Frp. Partileder Knut Arild Hareide i KrF har som kjent uttalt at han ikke vil inngå et regjeringssamarbeid med Frp i de neste fire årene. Denne meningen deles av KrF-topp i Sandnes, Oddny Helen Turøy.

– Det kunne nok vært klokt i forhold til strategi, men vi står fortsatt på det som har blitt sagt om at vi ikke vil gå i regjering med Frp, sier Turøy til Sandnesposten.

Selv om KrF nå kommer til å bytte ut rollen som støtteparti for regjeringen til å sitte i opposisjon de neste fire årene, er Turøy og resten av KrF innstilt på å stå på for sin politikk.

– Vi skal være et konstruktivt opposisjonsparti som skal gjøre det vi kan for at ting skal gå bra, sier hun.

At statsministeren får fire nye år er de likevel godt fornøyde med.

– Ja, vi vil fortsatt ha Erna Solberg som statsminister, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...