Vil skåne barnefamilier i bommen

FORESLÅR FRITAK: Ordfører Stanley Wirak mener barnefamilier som er avhengige av to biler for levering i barnehage bør få fritak dersom de må gjennom den kommende bomringen for å levere. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Ordfører Stanley Wirak (Ap) mener barnefamilier som er avhengige av to biler og som må passere bomstasjon for å levere, kan få fritak for én av bilene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Sandnes Ap kommer til å legge fram forslag om at barnefamilier som er avhengige av to biler for å få logistikken til å gå opp med tanke på levering i barnehage, kan få fritak for én av bilene i bommen, sier sandnesordfører Stanley Wirak.

Sandnesposten har omtalt den kommende bomringen rundt Sandnes flere ganger i januar.

Som kjent erstattes dagens bomring av en ny som kommer tettere på bykjernen.

Forrige tirsdag uttalte Smeaheia-beboer Ingvild Sundby at hun vurderer å legge handelen til andre kommuner hvor hun ikke trenger å betale bompenger, de gangene hun trenger bil. Selv bor Sundby utenfor bomringen og vil fra og med i høst måtte betale for bompassering for å komme inn til sitt eget bysentrum.

– Gjennomførbar

Nå lanserer ordfører Wirak nevnte forslag om fritak for én av bilene for familier som må passere bom for å få levert og hentet i barnehagen.

– I første omgang vil vi legge fram dette til Rogaland Aps årsmøte og ta det derfra. Vi mener det i hvert fall er et forslag som må utredes, sier Wirak.

Han viser videre til at enkelte på Figgjo i dag har fritak for bomstasjonen i bydelen, slik at de kan bruke sitt eget bydelssentrum uten å måtte betale for bompassering.

– Jeg tror en idé som dette vil la seg gjennomføre i praksis, sier han.

Ti bomstasjoner

Etter planen skal den nye bomringen rundt sentrum stå klar til høsten.

Bare rundt Sandnes kommer ti bomstasjoner. Bomstasjoner kommer det også rundt Lura/Forus, Stavanger, samt nye stasjoner på Sola og Randaberg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...