Vil tilby hjelp til fattige barnefamilier

ENGASJERT: Inger Marie Monsen hos Sandnes Hjelpelager er opprørt over økende barnefattigdom i Sandnes. Nå vil hun samarbeide med NAV for å komme i kontakt og hjelpe barnefamilier som sliter. Foto: Trond Eirik Olsen

Sandnes Hjelpelager vil ha et samarbeid med NAV der de tilbyr praktisk hjelp til fattige barnefamilier.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BARNEFATTIGDOM: – Jeg blir opprørt og lei meg når jeg leser om økende barnefattigdom i media. Det er ikke bra at så mange barn faller utenfor, sier primus motor Inger Marie Monsen ved Sandnes Hjelpelager.

Etter å ha lest saken i Sandnesposten sist uke der organisasjonen Hjerte for Sandnes fortalte om en utvikling der de observerte at stadig flere barn i dag faller utenfor på grunn av dårlig økonomi hos foreldre, ønsker Monsen nå å bidra til hjelp.

– Når vi leser i media at det i dag er rundt 1000 barn som må leve under fattigdomsgrensen i Sandnes er det urovekkende og jeg føler at vi både har ansvar og plikt til å stille opp. Vi har både kapasitet og muligheter til å bidra positivt. sier hun

Ni kommuner

Den idealistiske stiftelsen Sandnes Hjelpelager har siden oppstarten i 2015 jobbet for å yte hjelp til asylsøkere og flyktninger.

Hjelpelageret betjener i dag ni kommuner fra Rennesøy i nord til Egersund i sør og trengende kan selv komme og hente klær, sko, leker og ulikt utstyr fra lokalene i Jernbaneveien. Hele stiftelsen er basert på frivillighet og blir finansiert gjennom private sponsorer og litt kommunal støtte.

– Flyktninger og asylsøkere har vært og er hovedsatsingsområdet vårt men nå vil vi også hjelpe ressursfattige norske familier. Problemet her er at vi ikke vet hvem som er fattige og hvordan vi skal få kontakt med. Her kan NAV forhåpentligvis hjelpe oss, sier Monsen.

Positive signaler

Monsen har allerede vært i kontakt med NAV, som så langt har stilt seg positiv til tiltaket.

– NAV har gitt løfter om å komme og se på virksomheten vår og forhåpentligvis vil de gi beskjed til trengende familier om at de har muligheten til å få hjelp hos oss, sier hun og fortsetter:

– Vi har forståelse for at NAV ikke kan navngi familiene til oss, men de kan oppfordre de som trenger hjelp til å ta kontakt. Det skal ikke være en høy terskel for å komme hit, men vi må vite at de som kommer virkelig er trengende. De må på en eller annen måte kunne legitimere seg. Ingen skal kunne komme til oss og ta med seg dyrt utstyr uten at de virkelig har behov, sier hun.
Monsen forteller også at det er stor gavmildhet blant gaukene.

– Folk bryr seg. Vi har hatt stor pågang og mye av det vi får inn er flotte og solide varer. Vi har det meste, men ingen møbler eller større varer. Med 200 kvadratmeter til disposisjon har vi begrenset plass, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...