Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vilde Skogen drømmer om å slippe eget album

TALENTFULL: Vilde Skogen imponerte stort under årets Idol. Foto: Thomas Reisæte, TV2

Vilde Skogen fra Austrått jobber målrettet for å slå gjennom som artist.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2018 kl 17:36

Musikk: 20-åringen har fått summet seg i noen dager etter at det ble klart at det var hennes tur til å forlate Idol-sirkuset. Selv om skuffelsen var stor i dagene etterpå er hun veldig stolt over hva hun fikk til.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Tiden i Idol har vært gøy, lærerik og intens. Nå som jeg har fått ting litt på avstand kan jeg ikke være misfornøyd med det jeg oppnådde. Jeg hadde aldri sett for meg å komme så langt da jeg møtte til første audition. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk være med så lenge og for alle stemmene jeg fikk, sier Skogen til Sandnesposten.

Hun husker hvor nervøs hun var i forkant av auditionen. Hun gikk likevel inn i rommet med en innstilling om at hun hadde ingenting å tape.

– Jeg var veldig nervøs da jeg satt og ventet på å få synge, men da jeg kom i gang med syngingen slapp nervøsiteten taket overraskende fort, sier hun.

Står på

Idol-suksessen har gitt mersmak for Skogen, som nå jobber målrettet for å slå gjennom som artist. I tiden framover skal hun fortsette å skrive sanger og lage cover av andre sanger. Disse skal hun legge ut på Youtube, Instagram og Soundcloud.

– Studiene ble satt litt på vent denne høsten, så jeg har masse tid til å jobbe med musikken for øyeblikket, sier hun.

– Drømmer du om å slippe egne låter og eventuelt et eget album?

– Det er den største drømmen. Det er en lang vei dit, med mange som prøver på akkurat det samme, men det har jeg veldig lyst til å få til. Jeg får bare vise at jeg vil det enda mer enn de andre, sier Skogen.

Austrått-jenta skal bruke erfaringene fra Idol for alt det er verdt i tiden framover.

– Nå har jeg fått vist veldig mye av det jeg kan og hvor jeg vil med musikken. Det blir viktig å holde kontakten og lytte til folkene jeg møtte underveis i Idol. Jeg må også tørre å sitte framme på stolen for å vise at jeg virkelig vil dette, sier hun.

Mystiske sanger

Skogen har vanskelig for å plukke ut sin egen favorittsjanger. For henne handler det om at musikken er fengende.

– Jeg hører på mye forskjellig egentlig. Så lenge det er noe som fenger meg har sjangeren ikke så mye å si. Jeg er hvert fall ikke låst til noen bestemt sjanger, sier hun.

– Hva liker du best å synge?

– Jeg henter inspirasjon fra blant annet Emilie Nicolas og Susanne Sundfør. Litt mystiske sanger med mye følelser er favorittene, sier Skogen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...