Ville heller møtt Viking

FØLGER SANDNES ULF TETT: De tidligere Sandnes Ulf-spillerne Øystein Elvestad (t.v.) og Michael Bekke skal gjøre et nytt forsøk på å slå Sandnes Ulf ut av cupen. I fjor holdt de gamleklubben til ekstraomganger. Her på speakerplass under Sandnes Ulf - Levanger på søndag. Foto: Rune Eikeland

Tidligere Sandnes Ulf-spiller og fungerende speaker på hjemmekampene, Øystein Elvestad, gikk i forkant av sesongen som trener fra Lura til Sola. Det tok ikke lang tid før han igjen får et gjensyn med Sandnes Ulf.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I 2017 holdt Lura på å slå ut Sandnes Ulf etter ekstraomganger i 1. runde. Nå håper han å ryste dem på nytt med sitt nye Sola-lag.

– Sola har jo slått ut Sandnes Ulf her ute tidligere. Det var vel fire år siden, og Sandnes Ulf var den gang i Eliteserien. Det viser at alt er mulig, sier han.

Vil ikke parkere bussen

Elvestad forteller at Sola allerede har gjennomført møter for å forberede seg best mulig til arrangementet.

– Med tanke på publikumsinteressen ønsket vi helt klart å møte Viking, men slik ble det ikke denne gang. Nå har vi hatt interne diskusjoner for å kunne skape så god avvikling av cupkampen mot Sandnes Ulf som overhode mulig, sier Øystein Elvestad.

Rent sportslig blir det en vanskelig oppgave for Sola. A-laget i tredjedivisjon vil i forkant av 18. april kun ha spilt én serierunde. Likevel sysler Elvestad med en kampplan.

– Lag som står høyt mot Sandnes Ulf ber om trøbbel. Det ender jo med Kent Håvard Eriksen alene mot keeper. Jeg sier ikke vi skal «parkere bussen» fullstendig foran eget mål, men vi må være smarte om vi skal ha noen sjanse mot dem. For oss er slike oppgjør bonus og kampen fungerer som en fristende gulrot for oss alle, sier han.

Vanner Sola banen?

Axel Kryger er klar på at Sandnes Ulf møter et godt lag første runde i cupen.

– Cupkampene lever sitt eget liv. Sola har et spennende lag på gang og kommer til å være i fyr og flamme. Tredjedivisjonslag vet å gå i dueller, men mot Levanger viste vi at vi er et godt duellag. Det er noe av det positive vi tar med oss fra den kampen, at vi står skikkelig opp i duellspillet. Det må vi gjøre for å gå videre, mener Kryger.

Sandnes Ulfs beste spiller så langt denne sesongen forventer at Elvestad tar alle forhåndsregler før cupmøtet i morgen.

– Øystein er en luring, så han vanner nok ikke banen før kampen. De gjorde i hvert fall ikke det på Lura i fjor, sier Kryger og smiler.

Konfrontert med Krygers mistanker, svarer Elvestad:

– Det finnes dessverre ikke vanningsanlegg på Lura, så det gikk ikke på lyst den gangen. Vi ønsker at publikum skal få se en god fotballkamp på onsdag og vanningsanlegget fungerer utmerket, så Axel må ikke bli overrasket om det blir vanning både før kampen og i pausen. Vi får se, sier Elvestad.

Selv om Sandnes Ulf som klubb ikke har stolte cuptradisjoner, har trenerteamet mer enn nok gode erfaringer fra cupen. Både Bengt Sæternes og Bojan Zajic er cupmestere, og keepertrener Roger Eskeland spilte finale med Bryne i 2001. Keeper Arnold Origi vant cupfinalen med Lillestrøm i fjor og Vegard Erlien har som kaptein for ungdomslagene til Rosenborg vunnet hele tre NM-gull.

Avspark på Sola stadion er klokken 1800 i morgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...