Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vis meg midtbanen, og jeg skal si deg hvor godt lag du har

PÅ AN IGJEN: Bengt Sæternes må igjen forholde seg til store forandringer i troppen. Foto: Rune Eikeland

Sandnes Ulf har byttet ut mer enn 15 rene midtbanespillere de tre siste sesongene. Rundt 30 spillere av betydning har forlatt klubben siden 2016.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2018 kl 20:08

KOMMENTAR: Sandnes Ulf har lagt seg på en strategi som de siste sesongene har ført til mange utskiftinger i spillertroppene. Noen avganger er naturlige, men alle utskiftingene er ikke et sunnhetstegn i kampen mot kontinuitet og lagbygging.

Det er spesielt midtbane- og angrepsspillere som har en tendens til å bli offer for svingdørene. Akkurat nå ser det ut til å være nettopp midtbanespillere Sandnes Ulf trenger, og trolig noe klubben jakter etter med sterke hodelykter.

Den anstrengte økonomiske situasjonen fører til at klubben på langt nær kan hente fra øverste hylle. Bengt Sæternes og Tom Rune Espedal er nødt til å være dyktige og heldige dersom de skal klare å komponere en velfungerende midtbane til 2019.

Klubben har riktig nok hentet Ingvald Halgunset fra Vidar, og ungguttene Adrian Berntsen og Kaioyan Kalonov Konstainov, men det er neppe nok som supplement til de få gjenværende midtbanespillerne i klubben.

Det er ingen krise å være underbemannet utenfor konkurranseseong, og Sandnes Ulf klarer seg meget godt uten Niels Vorthorens medbrakte dieselaggregat. En skadet Remi Johansen og ustabil Vidar Nisja er isolert sett heller ikke store tap. Men med Dybevik, Brix og Aasen på vei bort, må Sandnes Ulf ta nødvendige grep i løpet av relativt kort tid.

På listen av spillere i avgang, er ikke egne unge spillere som for eksempel Abdu Huka, Jonas Høydal og Jonas Tveit med flere, tatt med på listene.

2016

Trond Erik Bertelsen (la opp)

Vegard Kvalbein Skjørestad

Aksel Berget Skjølsvik (la opp)

Niklas Sandberg

Eirik Schulze

Anel Raskaj

Marius Helle

Steinthor Thorsteinsson

Pontus Engblom

Henrik Breimyr

2017

Vetle Hellestø

Kjell Rune Sellin

Jon Petter Stangeland

Oddbjørn Skartun

Bojan Zajic (ble trener)

Erik Larsson (la opp)

Roy Andre Miljeteig

Tomas Kristoffersen

Kenneth Sola (la opp)

Mads Nielsen

Nicolai Geertsen

Jørgen Olsen Øveraas

Viljar Vevatne

2018

Kristian Brix

Niels Vorthoren

Vidar Nisja (la opp)

Vegard Aasen

Andreas Dybevik

Roger Blokhus Ekeland

Nicklas Frenderup

Dennis Korneiciks

Roger Eskeland (keepertrener)

Jonny Risa (oppmann)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...