Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vurderer utvidelse av julemarkedet på Varatun

POPULÆRT ARRANGEMENT: Sandnes kommune vurderer nå utvidelse av julemarkedet på Varatun gård. Det er spesielt med tanke på å yte bedre servering at tiltak er satt på dagsorden. Foto: Frode Olsen

Som i fjor besøkte rundt 12.000 julemarkedet på Varatun gård. Nå vurderer kommunen å utvide arealet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2017 kl 22:18

Det tradisjonsrike julemarkedet er et populært innslag i førjulstiden. Folk ser ut til å storkose seg i labyrinten av utsalgsboder og utstillinger. På Varatun gård har kommunen klart å skape et konsept for de aller fleste aldersgrupper.

Med så mange mennesker samlet er Varatun gård i ferd med å flomme over sine egne bredder. Lederen for de kommunale bydelshusene, Jostein Olsen, forteller at de planlegger utvidelse.

– Vi driver nå med en liten sondering for hvordan det skal være mulig. På denne årstiden er vi avhengige av at arrangementet foregår «innendørs». Derfor ser vi nå på muligheter for flere telt. Det er spesielt med tanke på bedre serveringsmuligheter. Uten å bli alt for konkret på dette tidspunktet så kan stien inn mot nærliggende barnehage være en mulighet. Jeg vet de normalt har planleggingsdag fredagen før julemarkedet. Det er tidlig å snakke om muligheter og eventuell plassering, men vi er i en vurderingsfase, sier Olsen til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODT BESØK: Før opptelling er det umulig å vite hvor mange mennesker som besøkte Varatun gård. Erfaringene til Jostein Olsen tilsier at rundt 12.000 var innom julemarkedet. Foto: Frode Olsen

Jostein Olsen benytter også anledningen til å spesielt takke organisasjonene på huset for den enorme dugnaden de legger ned i forbindelse med julemarkedet. Fotoklubben, HTM og Thamilsk i Rogaland er noen som sjelden hviler hodet mot puten i løpet av julemarkedet.

– Uten frivilligheten ville det ikke blitt julemarked på Varatun. Det er bare å berømme innsatsen blant utallige mennesker fra ulike organisasjoner, sier Jostein Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KAKER OG KAFFE: Sandnes kommune ønsker å forbedre serveringsfasilitetene. Her fra kjøkkenet i 2017. Foto: Frode Olsen

Til tross for utfordrende værforhold både fredag og lørdag, kan arrangøren se tilbake på en vellykket avvikling.

– Det har vært en kjempeflott helg. Mest mennesker kom det søndag. Da strålte solen også innimellom skyene. Det flotte er at vi stadig kommer i kontakt med yngre og nye utstillere. På den måten kan vi også tilby noe som er nytt og trendy. Mangfold og varierende innhold virker spennende for publikum. Folk senker tilsynelatende skuldrene når de kommer til denne spesielle bygningen. Her snuser de inn litt førjulsstemning allerede i november, smiler Olsen.

HJEMMELAGET: Juleverkstedet for de aller minste er en sikker vinner. Barn og unge kunne også kjøpe en pepperkake som ble pyntet og tatt med hjem. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...