Walter serverer morgenfuglene

Hotel Sverre godt fornøyd med debuten i 100-ugå

GODT FORNØYD: Walter Raustein ved Hotel Sverre i Storgata forteller at mange benytter seg av tilbudet de har med frokost for to personer til 100 kroner. Foto: Frode Olsen

Denne uken benytter mange anledningen til å spise og kose seg på byens restauranter. Hotel Sverre har ikke deltatt de to første årene 100-ugå har vært arrangert, men årets opplevelse har utelukkende vært positiv.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2018 kl 21:19

Blant nykommerne til årets festival finner vi NOI, Foodie, Huong Viet, Domino's Pizza og Hotel Sverre. Sistnevnte tilbyr frokost for to personer til 100 kroner. Walter Raustein forteller at besøket har vært godt, og at de så langt sitter igjen med en positiv opplevelse av deltakelsen.

– Vi er veldig fornøyde, og folk ser ut til å kose seg ved frokostbordene. Av alle de som sitter i restauranten nå, tror jeg kun ett av bordene er opprinnelige gjester på hotellet. Hvis det var opp til meg å vurdere, vil jeg absolutt si at vi er å regne med i fortsettelsen, sier Raustein.

Hotel Sverre driver under konseptet «bread and breakfast». Det betyr at de ikke har åpen restaurant på kveldstid. Som søsterhotell til Gamlaværket i Kronengruppen, er det en smal sak å veilede middagsgjestene.

– Gamlaværket ligger jo ikke langt unna. De låner også våre lokaler ved behov. På den måten er det greit å være i «familie» med andre, sier Walter Raustein.

Tror på målsetningen

Markedssjef i Sandnes sentrum, Sigrun Gabrielsen, sier det er litt for tidlig til å evaluere tallene for 100-ugå 2018. Inntrykket og tilbakemeldingene fra restauranter og gjester gjør at hun likevel har stor tro på å overstige fjorårets besøksrekord.

– Målsetningen er å passere 60.000 besøkende gjester. Ut i fra tilbakemeldingene har jeg tro på at vi kan klare rekord. Det er virkelig kjekt å registrere at det ikke bare er folk fra Sandnes som trekker til sentrum. Det er tydelig at gjestene kommer både fra Stavanger-området og fra Sør-Jæren. 100-ugå er i ferd med å bli et arrangement for regionen, og det synes vi er flott, sier Sigrun Gabrielsen.

For å den hårete målsetningen om et levende sentrum 365 dager i året, er hun ikke i tvil om at arrangementer i sentrumskjernen er viktig.

– Den største konkurrenten til handelsnæringen i sentrum er internett. Vi må gjøre sentrumshandelen til en helhetsopplevelse som det ikke er mulig å oppnå når man handler på internett. Da tenker jeg på kontakten med andre mennesker, samtalen rundt bordet, frisk luft og alle disse tingene som frafaller gjennom netthandel, sier Gabrielsen.

Nye biler og norske kaffeprodusenter

Sandnes sentrum jobber av den grunn hardt videre for et levende sentrum. Den 14. april blir det «nybildag» i Langgata. Ti forhandlere er invitert til å stille ut sine modeller.

– Bavaria, Tesla, Auto 2000, Gabriel Austrått og Bertel O. Steen har allerede takket ja. I høst setter vi også norske kaffeprodusenter på dagsorden. Da kommer det ti norske kaffebrenneri til Sandnes. Det blir tre dager til ende, og vi ser for oss å dekke Langgata med et seil for å hindre at vær og vind skal sette en demper. I tillegg til smaksprøver vil folk få innføring om kaffeproduksjon fra mennesker som virkelig er dedikerte. Kaldpresset kaffe er visst nok det «hotteste» for øyeblikket, sier Sigrun Gabrielsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...