Wirak: – Bygda får en ny storstue

FØRSTE STIKK: Ordfører Stanley Wirak markerte i dag byggestarten på Figved. Foto: Sandnes kommune

I dag ble det første gravestikket på skoletomten på Figved tatt av ordfører Stanley Wirak (Ap).

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2017 kl 15:18

FIGGJO: Ordfører Stanley Wirak fikk æren av å ta det første gravestikket for ny skole på Figgjo. Nye Figgjo skole, som blir innflytningsklar til skolestart i 2019, blir også ungdomskole, altså med elever fra 1. til 10. trinn.

Det betyr at dagens sjetteklasseelever blir de første som slipper å reise til Austrått når de begynner på ungdomsskoletrinnet. Fra før av har ungdomsskoleelever fra Figgjo gått på Høyland ungdomsskole etter endt skolegang på barneskolen.

– Dette er en kjempestor dag for bygda og for ungene. Bygda får en ny storstue, og det er kjekt for ungene å få lov til å fortsette på Figgjo skole på ungdomsskolen også, sa ordfører Stanley Wirak da han i dag erklærte anleggsperioden for startet.

Rektor på Figgjo skole, Arne Raunholm, gleder seg til bygget blir innflytningsklart.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDENS DAG: Rektor Arne Raunholm gleder seg over det som nå skal skje på Figgjo. Foto: Trond Eirik Olsen

– Alle sammen gleder seg noe voldsomt til dette her. Bygningen vi er i nå er både gammel og slitt, i tillegg har vi ikke nok grupperom til de som har behov for undervisning utenfor klasserommene. Skolen ble bygget på en tid hvor de ikke hadde de samme behovene som vi har idag, sier Raunholm til Sandnesposten.

Glade elever

Den nye skolen skal bygges på Figved på en tomt mellom Figgjoelva og den gamle togstasjonen. Da det første spadetaket ble tatt onsdag formiddag var både elever, lærere og personal fra skolen "ringside".

– Dette er en stor dag for oss alle sammen, sier Raunholm.

Og elevene er naturligvis også glade:

– På denne skolen er det hull i taket og det drypper overalt når det regner. Jeg gleder meg til å begynne på den nye skolen, sier elevrådsleder Ronja Hjørnevik Johansen (11) til Gjesdalbuen og ser seg rundt i klasserommet på dagens utgave av Figgjo skole.

Forsinket

Etter planen skulle den nye skolen vært innflytningsklar i desember 2018, men på grunn av at det har tatt lengre tid med grunnerverv enn planlagt, er byggeprosessen to måneder forsinket. Dette skriver Gjesdalbuen, som har snakket med Oddgeir Tørset i Sandnes Eiendomsselskap KF.

– Oppstart/byggestart på skolen skjer nå i oktober. Dette er i underkant av to måneder etter planlagt byggestart. Dette vil sannsynligvis få betydning tilsvarende for ferdigstillelsestidspunktet, skriver Tørset til Gjesdalbuen.

Prislappen på det nye bygget er på omkring 300 millioner kroner. Skolen, som på sikt kommer til å huse mye flere elever, skal også utvide staben betydelig i årene som kommer.

FESTDAG: Mange var til stede på det som er en festdag på Figgjo. Foto: Sandnes kommune

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...