Wirak giftet fem par på årets siste dag

JA: Monica Løland og Thor Egil Kolltveit ble viet av Stanley Wirak. På begge sider av brudeparet følger forloverne Anita Løland og Erlend Kvinge nøye med. Foto: Frode Olsen

135 brudepar har i løpet av året forpliktet seg overfor hverandre i rådhuset. Kommunen utøvet ekstraservice da mange turtelduer hadde nyttårsaften som sin utvalgte dato.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2019 kl 14:06

Det å gifte seg på rådhuset er blitt populært. Hele fem par hadde sendt forespørsel til Sandnes kommune om å få gifte seg på årets siste dag.

– Vi yter litt ekstraservice i dag siden så mange hadde et ønske om å gifte seg på denne datoen. Av de 135 giftemålene i 2018, har jeg viet 48, mens Pål Morten Borgli har stått for 53. Resterende er det advokatene som har gjennomført, sier Stanley Wirak.

Første par ut 31. desember var Thor Egil Kolltveit og Monica Kolltveit-Løland. Paret hadde med seg sønnene Leon og Mario til vielsen.

– Vi valgte denne datoen slik at det blir umulig for meg å glemme bryllupsdagen, fleiper brudgommen før vielsen.

Forlovere og vitner nærver i denne sammenhengen, var Erlend Kvinge og Anita Løland. Stanley Wirak har ingenting i mot denne delen av ordførervervet.

– Det er faktisk veldig kjekt. Noen har med seg musikk, vi har hatt musikalske framføringer, og enkelte av fedrene velger å følge døtrene sin fram, som mange gjør opp kirkegulvet. Når det nye rådhuset står ferdig, vil fasilitetene også være enda bedre, sier Wirak.

Ekteparet Kolltveit-Løland hadde ikke mer enn forlatt lokalene, før det var et nytt kjærestepar på vei inn dørene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FROM FIGGJO WITH LOVE: Stine Rebecca og Marco Smith har nettopp giftet seg. Brudepike Mie Håland står foran, mens Stanley Wirak står til venstre. Forloverne Lisa Tanche-Larsen og Stian Aursland er også stolte. Foto: Frode Olsen

Bruden, Stine Rebecca Smith, stilte i nydelig eggehvit brudekjole. Vakker var også brudepike Mie Håland, som bar en flott kjole i anledningen. Foran Wirak lovet Stine Rebecca Smith evig troskap til Marco Smith. Paret er så travle med sitt salmakerfirma på Figgjo, at de av den grunn valgte å gifte deg på denne datoen.

– Vi jobber mer eller mindre døgnet rundt begge to. Mye av tiden tilbringer vi i utlandet, hvor vi tilpasser saler til både hest og rytter. Vi kom hjem for to dager siden etter et opphold i Sør-Afrika, hvor Marco opprinnelig kommer fra. På onsdag skal vi til Danmark, så lang bryllupsreise får vi ikke tid til akkurat nå. Det blir nok med kveldens nyttårsfest hjemme hos oss på Figgjo, sier Stine Rebecca Smith.

Ifølge forlover Stian Aursland passer paret perfekt sammen.

– De står til hverandre som melk og honning, sier Aursland.

VENNER: Stine Rebecca Smith og Lisa Tanche-Larsen er bestevenninner. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...