Wirak møter Mona Anita i NRK-debatt

TIL OSLO: Stanley Wirak har takket ja til å være med i debattprogram tirsdag kveld. Foto: Frode Olsen

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) har takket ja til å være med i NRK-programmet Debatten tirsdag kveld. Der skal han delta sammen med blant andre Mona Anita Espedal.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 14:41

NRK-programmet «Debatten» skal tirsdag kveld diskutere utfordringene kommunene i Norge står overfor når det kommer til retningslinjene som benyttes i erstatningssaker for personer som av ulike grunner føler seg uriktig behandlet av barnevernet.

NRK løfter den etter hvert mye omtalte saken til Mona Anita Espedal opp som innledning til debatt. Hun inngikk et forlik med Sandnes kommune, etter at barnevernet grep for seint inn da de fikk varsler om omsorgssvikt i Espedals hjem.

Mona Anita Espedal har mottatt 725.000 kroner av kommunen i moralsk erstatning, på tross av at den sakkyndige rapporten viser at hun i henhold til regelverket, ikke hadde krav på erstatning.

I ettertid har Mona Anita Espedal vært gjennom en ny sakkyndig vurdering. Ifølge NRK avdekker den nye rapporten at kvinnen har varige mén, og er kvalifisert til å skulle motta 1,55 mill. etter det NRK omtaler som standardiserte regler.

Espedal har i ettertid forsøkt å overbevise formannskapet til å behandle hennes hennes sak på nytt, men et enstemming formannskap sa nei.

– Jeg har takket ja til å stille i programmet, og det gjør jeg med rak rygg når det gjelder måten vi har behandlet saken til Mona Anita Espedal. Dette vil være en passende anledning for at vi kan forklare vår behandling av akkurat denne saken, sier Stanley Wirak.

På sin egen facebookside bekrefter også Mona Anita Espedal at hun skal delta.

– Jeg gleder meg til debatten med Stanley Wirak og andre politikere fra Stortinget, sier Mona Anita Espedal.

For kort tid siden møtte Mona Anita Espedal flere sentrale politikere på Stortinget. Hun fortsetter kampen for mer erstatning til seg selv, og kampen for lik behandling av saker som hennes.

FULLROSER: Medlem av formannskapet, Kenny Rettore (H), i samtaler med Mona Anita Espedal etter sist bystyremøte i Sandnes. Nrk-journalist Syed Ali Shahbaz Akhtar er mannen med kamera bak Espedal og Rettore. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...