Wirak møtte sørgende konfirmanter

PÅ VEGNE AV ALLE: Ordfører Stanley Wirak forlot bystyremøtet mandag ettermiddag for å vise sin og kommunens respekt. Foto: Frode Olsen

Bogafjell kirke er mandag kveld åpen for alle. Ordfører Stanley Wirak (Ap) var en av mange som kom til kirken for å vise sin respekt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2018 kl 18:28

Det var sterke følelser i Bogafjell kirke mandag. Like før klokken 17.00 hadde mange av konfirmantvennene til den avdøde Figgjo-gutten samlet seg utenfor kirkerommet. Ungdommene klemte og trøstet hverandre så godt de bare kunne. Rundt dem sto pårørende og andre fremmøtte som valgte fellesskap i sorgen.

Ordfører Stanley Wirak (Ap) skulle opprinnelig ledet bystyretmøte da samlingen i Bogafjell kirke fant sted.

Istedenfor kom han til kirken i mørk dress.

Wirak forteller at ulykken på Sokn i Rennesøy kommune preger hele byen, og det politiske miljøet er som alle andre rystet.

– Jeg kan bare gjenta hvor uendelig leie vi alle er for at dette har skjedd. Hele kommunen står bak gjenlevende og alle innbyggerne. Kommunen har så langt vi klarer iverksatt de tiltakene som på dette stadiet er mulig. Den åpne kirken på Bogafjell er både prisverdig og et godt alternativ for alle som nå går rundt med tanker, sier Wirak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BOGAFJELL: Tjue minutter før kirken åpnet ble flagget heist til halv stang. Foto: Frode Olsen

Ordføreren snakket også med flere av de fremmøtte i kirken. Sokneprest Torstein Nordal og prost i Sandnes prosti, Ludvig Bjerkreim, utgjorde to av flere voksne som også var til stede for konfirmantene.

Bogafjell kirke var mandag stedet for stillhet, stille bønn og lavmælte samtaler. Ved inngangen hadde ansatte dandert et flott bord med en kondolanseprotokoll for dem som ønsket å skrive en siste hilsen til konfirmanten og hans øvrige familie. Fremmøtte kunne også tenne lys og skrive sine innerste tanker i bønnekrukken.

– Viktigst av alt er muligheten til å samles. Dette er første gang konfirmantene er samlet i samme rom etter ulykken. Noen av dem har vi hatt kontakt med på skolen, og mange av konfirmantene har det vondt. Vi fungerer også som samtalepartnere, sier Bjerkreim.

SAMTALER: Stanley Wirak og prost Ludvig Bjerkreim tror begge at det hjelper å stå sammen i sorgen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...