Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Wirak: – Situasjonen kan ikke dra ut

Rogaland Ap støtter sentralstyret

LEDER ROGALAND AP: Stanley Wirak er fylkesleder for Rogaland Ap. Han forteller at de stiller seg bak sentralstyrets avgjørelse om hvordan behandle saken rundt nestleder Trond Giske. Samtidig er Wirak som de fleste andre i partiet ikke lystne på en lang prosess. Foto: Frode Olsen

Fylkesleder Stanley Wirak var tirsdag i styremøtet til Rogaland Arbeiderparti. Sandnes-ordføreren sier de støtter fullt ut prosessen sentralstyret har valgt med tanke på å avklare situasjonen rundt partiets suspenderte nestleder.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Fylkesleder for Rogaland Arbeiderparti, Stanley Wirak, forteller at utfallet av styremøtet er at de støtter fullt ut måten sentralstyret nå ønsker å behandle saken rundt den suspenderte og sykmeldte nestlederen, Trond Giske. På en pressekonferanse tirsdag sier partileder Jonas Gahr Støre at sentralstyret ønsker å behandle hver enkelt melding om seksuelt krenkende adferd med største alvor. Partiet har som mål å behandle alle likt.

Støre sier at Ap også ønsker at Trond Giske skal få anledning til å fortelle sin versjon av meldingene som er kommet til partiet, og at en avgjørelse vedrørende Giskes fremtid vil bli tatt når alle fakta er gjennomgått og belyst. Trond Giske, som for tiden er sykmeldt deltok ikke da sentralstyret i Arbeiderpartiet var samlet tirsdag.

– Jeg ønsker å si at vi tror på melderne. Vi har siden begynnelsen av 2000-tallet hatt et regelverk for hvordan vi skal behandle eventuelle meldinger om krenkende adferd fra noen i Arbeiderpartiets ledelse. Vi skal behandle denne saken på en så god måte at partiet også kan stå ved avgjørelsene og prosessen i ettertid, sier Støre.

Rogaland Ap står samlet

Stanley Wirak sier at et samlet styre i Rogaland Arbeiderparti stiller seg bak avgjørelsen som ble tatt av sentralstyret tirsdag.

– Vi stiller oss bak måten denne saken nå skal løses på. Vi skal lytte til varslerne, samtidig sørge for at prosessen blir løst på en så riktig måte som mulig. Det finnes ingen snarvei i denne sammenhengen. Når det er sagt, så kan ikke denne saken dra for langt ut i tid. Det vil være uheldig for partiet, sier Wirak.

Stanley Wirak ønsker ikke å spekulere i hvor vidt det vil være mulig for Trond Giske å returnere til jobben som nestleder i Arbeiderpartiet.

– Akkurat det er jeg ikke den rette til å uttale meg om nå. Jeg kjenner ikke godt nok til innholdet i meldingene som er kommet mot Trond Giske. Det jeg kan si er at Trond Giske er avhengig av å gjenvinne tillit, sier Wirak.

Hadia Tadjik kan rykke frem

Partileder Jonas Gahr Støre sa på pressekonferansen at avgjørelsen om Trond Giskes fremtid helt og holdent er opp til han å avgjøre.

– Det er meg som er overordnede i denne saken, og det vil være meg som tar avgjørelsen om Giske returnerer til jobben som nestleder eller ei. Det har også et samlet sentralstyre stilt seg bak. Det ble vi enige om i dag. Jeg kommer til å fatte min avgjørelse basert på en helhetlig vurdering. Når det skjer er ennå uvisst, men jeg håper deg skjer raskt, sier Støre.

Frem til for få dager siden har Arbeiderpartiet operert med to nestledere. I tillegg til Trond Giske er Hadia Tajik, med tilhold på Lura, partiets nest øverste leder. Med Trond Giske ute av spill på ubestemt tid kan Tajik stå igjen alene som den eneste nestlederen i partiet.

– Det er altfor tidlig til at jeg i det hele tatt kan spekulere i hva som skjer framover utover at Rogaland Ap nå gir tydelig støtte til sentralstyre i måten de velger å behandle denne saken på, sier Wirak.

NESTLEDER: Hadia Tajik leste opp direkte sitater fra to av bekymringsmeldingene mot Trond Giske da sentralstyret i Ap var samlet til ekstraordinært møte tirsdag. Nå er hun foreløpig alene om å være nestleder for partiet. Giske har i samråd med partilederen valgt å trekke seg fra nestlederrollen på ubestemt tid. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...